Ενότητα 9

image

Saferinternet.gr (επίσημος δικτυακός τόπος)

 

 

«Ασφάλεια στο Διαδίκτυο!» (βίντεο 1:37min)

[πηγή: Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο]

 

 

«Ασφάλεια στο Διαδίκτυο 2» (βίντεο1:34 min)

[πηγή: Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο]

Λαμπρινή Κουζέλη 

image

Τρεις ελληνικές ιστοσελίδες για παιδιά βραβεύονται στην Ευρώπη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/02/2011, 08:04

Σε εθνικό επίπεδο, τα βραβεία, τα οποία ανακοινώθηκαν την περασμένη Τρίτη, Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, έλαβαν:

Πρώτο βραβείο:

www.imeakia.gr. Είναι ο δικτυακός τόπος του Ινστιτούτου Μείζονος Ελληνισμού απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-12 ετών. Με ξεναγούς δέκα ήρωες-καρτούν, οι επισκέπτες μπορούν να διασκεδάσουν με διάφορα παιχνίδια γνώσεων, να ζωγραφίσουν και να εκτυπώσουν τα σχέδιά τους, να «κατεβάσουν» χρήσιμες εφαρμογές για τον υπολογιστή τους, να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς και να ενημερωθούν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Δεύτερο βραβείο:

www.mikrosanagnostis.gr. Είναι η ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου για παιδιά ηλικίας 3-13 ετών. Τα παιδιά μπορούν να διαβάσουν βιβλία online, να αναζητήσουν ένα βιβλίο, να ακούσουν ηθοποιούς να τους διαβάζουν ιστορίες, να αποκτήσουν γνώσεις για διαφορετικά θέματα κάθε μήνα, να γνωρίσουν δημιουργούς, να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς κ.ά.

Τρίτο βραβείο:

www.oasp.gr. Στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας τα παιδιά μπορούν να βρουν πληροφορίες για τους σεισμούς στην Ελλάδα και να εκπαιδευτούν, με ήρωες-καρτούν, στη σωστή αντίδραση σε περίπτωση σεισμού.